VELIK NALAGALNI PROSTOR
Prostoren polnilni prostor s spodnjim odgorevanjem je oblikovan za polmeterska polena. Kot kurivo se lahko uporabljajo lesena polena, briketi ter grobi sekanci. Zahvaljujoč velikemu gorilnemu prostoru je čas gorenja izredno dolg, do 12 ur pri polovični zmogljivosti. V nalagalnem prostoru se les pred uplinjevanjem popolnoma posuši, kar zagotavlja veliko stopnjo učinkovitosti.
DVE TURBINI
Posebnost peči Classic sta dve ločeno regulirani turbini za primarni in sekundarni zrak. Zahvaljujoč domiselni zasnovi peči se zrak v idealnem razmerju, pred vhodom v kurilno komoro segreje. Idealno razmerje ogretega primarnega in sekundarnega zraka služi temu, da je v peči vedno na razpolago ravno prava količina zraka za popolno izgorevanje. Rezultat idealnih razmer v gorilni komori peči so visoke temperature (nad 1.200°C), ki omogočajo ekonomično in učinkovito izgorevanje.