• GreenHeat Basic Clean 20 - 45 kW

  USTREZA ZAHTEVAM EKOSKLADA. Nova generacija peči Basic je inovativna in cenovno ugodna peč. Zagotavlja najvišjo raven udobja, saj je preprost za uporabo in s tem prijazen do uporabnika. Namenjena je
  +Preberi več
 • GreenHeat Classic

  USTREZA ZAHTEVAM EKOSKLADA. Inovativno zasnovan in tehnično dovršena peč, je namenjena centralnemu ogrevanju bivalnih, poslovnih in industrijskih površin. Izdelana je iz najkvalitetnejšega jekla, ki zagotavlja...
  +Preberi več
 • GreenHeat Easy

  Inovativno zasnovan in tehnično dovršena peč, je namenjen centralnemu ogrevanju bivalnih, poslovnih in industrijskih površin. Peč GreenHeat Easy se odlično izkaže kot pomožna peč...
  +Preberi več
 • GreenHeat BASIC 75 - 500 kW

  GreenHeat BASIC 75 - 500 kW - industrijska peč. Toplovodne peči GreenHeat Basic večjih moči, so namenjeni centralnemu ogrevanju večjih stanovanjsko-poslovnih ter industrijskih površin. Peči na pelete se zelo dobro izkažejo tudi
  +Preberi več
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

GreenHeat Classic

Ustreza zahtevam Eko sklada. Inovativno zasnovana in tehnično dovršena peč, je namenjena centralnemu ogrevanju bivalnih, poslovnih in industrijskih površin. Izdelana je iz najkvalitetnejšega jekla, ki zagotavlja peči dolgo življenjsko dobo. Zahvaljujoč velikemu gorilnemu prostoru je čas gorenja izredno dolg, do 12 ur pri polovični zmogljivosti. Posebnost uplinjevalne peči Classic je vgrajena Lambda sonda ter dve ločeno regulirani turbini za primarni in sekundarni zrak. Idealno razmerje ogretega primarnega in sekundarnega zraka služi temu, da je v peči vedno na razpolago ravno prava količina zraka za popolno izgorevanje. Rezultat je ekonomično in gospodarno izgorevanje.

GreenHeat Classic megreenheat classic deli kotla m 

Visoko učinkovit cevni izmenjevalec toplote z vgrajenimi turbolatorji zagotavlja optimalen prenos toplote in s tem visoko stopnjo izkoristka ter najnižje emisijske vrednosti.

Pod polnilnim prostorom se nahaja izgorevalna komora iz ognjevarnega betona in posebne keramične šobe. Pravilno zasnovana izgorevalna komora zagotavlja optimalno izgorevanje lesnega plina. Zrak za izgorevanje se ločeno dovaja preko dveh turbin za primarni in sekundarni zrak. Posledično se v izgorevalni komori uplini le toliko kuriva kot je potrebno. Zahvaljujoč inteligentni zasnovi kotla, se zrak pred vhodom v kurišče segreje, kar preprečuje negativno ohlajevanje plamena. Rezultat so minimalne emisijske vrednosti, izredno malo pepela in nadvse gospodarna poraba kuriva.


TEHNIČNE PREDNOSTI 

 • Lamda sonda
 • Enostavna montaža
 • Moderni izgled ter kompaktne mere
 • Optimalno delovanje peči, ki znižuje porabo kuriva
 • Velik nalagalni prostor (140l) - dolg čas gorenja in udobno nalaganje polen
 • Cevni izmenjevalec toplote s turbolatorji - zagotavlja visoko stopnjo izkoristka peči
 • Robustna izdelava iz najkvalitetnejših materialov, ki peči zagotavljajo dolgo življensko dobo
 • Ločeno reguliranje primarnega in sekundarnega zraka zagotavlja optimalen izkoristek ter najnižje emisijske vrednosti
 • Visokotemperaturna keramična izgorevalna komora za popolno izgorevanje in malo pepela
 • Omogoča izgorevanje odpadne biomase skupaj s poleni
 • Peč je varovan pred pregretjem z varnostnim hladilnim sistemom
 • Enostavno upravljanje s pomočjo regulacije z velikim LCD prikazovalnikom

REGULACIJA

Greenheat Classic RegulacijaPeč je standardno opremljen z uporabniku prijazno regulacijo, z LDC prikazovalnikom. Regulacija krmili vrtilno hitrost ventilatorjev ter pretok vodne črpalke. Optimalno reguliranje zagotavlja veliko stopnjo izkoristka peči. Po izgoretju kuriva, regulacija samodejno izključi ventilator in črpalko. Regulacija ima vgrajen opozorilni alarm ob nepravilnem delovanju peči.

lambda sondaKotel ima vgrajeno Lambda sondo, ki je povezana z digitalnim krmilnikom, ki preko najrazličnejših mehanizmov upravlja proces gorenja oziroma uplinjanja lesa. S pomočjo Lambda sonde kotel zazna preostanek kisika v dimnih plinih. Ta delež kisika pa je ključnega pomena pri samem gorenju. Če je kisika premalo, lesni plin ne izgori do konca in tvori saje in katran, če pa je kisika v dimnih plinih preveč, pa ta odvečni zrak/kisik preveč hladi sam plamen.


VELIK NALAGALNI PROSTOR

Prostoren polnilni prostor s spodnjim odgorevanjem je oblikovan za polmeterska polena. Kot kurivo se lahko uporabljajo lesena polena, briketi ter grobi sekanci. Zahvaljujoč velikemu gorilnemu prostoru je čas gorenja izredno dolg, do 12 ur pri polovični zmogljivosti. V nalagalnem prostoru se les pred uplinjevanjem popolnoma posuši, kar zagotavlja veliko stopnjo učinkovitosti.

DVE TURBINI

Greenheat Classic Dve TurbiniPosebnost peči Classic sta dve ločeno regulirani turbini za primarni in sekundarni zrak. Zahvaljujoč domiselni zasnovi peči se zrak v idealnem razmerju, pred vhodom v kurilno komoro segreje. Idealno razmerje ogretega primarnega in sekundarnega zraka služi temu, da je v peči vedno na razpolago ravno prava količina zraka za popolno izgorevanje. Rezultat idealnih razmer v gorilni komori peči so visoke temperature (nad 1.200°C), ki omogočajo ekonomično in učinkovito izgorevanje.